Γωνία Β. Όλγας 219 & Σκιάθου 2, Θεσσαλονίκη


  Επικοινωνία: 23130 74444, 6946 881 881

Λίγα Λόγια για Εμένα

Ελένη Πολυχρονιάδου - Νευρολόγος

Ελένη Πολυχρονιάδου – Νευρολόγος

Ονομάζομαι Πολυχρονιάδου Ελένη και είμαι νευρολόγος, απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. Γεννήθηκα στα Γιαννιτσά, το 1982 και εισήχθηκα στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2000, από όπου πήρα πτυχίο (λίαν καλώς) το 2006.

Στη διάρκεια της ειδίκευσης μου στη νευρολογία στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ αλλά και αρκετούς μήνες μετά τη λήψη της ειδικότητάς μου, είχα την ευθύνη της κλινικής φροντίδας του συνόλου των ασθενών του νεοσύστατου Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης της κλινικής, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχα ως έμμισθος ερευνητής (subinvestigator) σε 9 κλινικές μελέτες σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στο ίδιο χρονικό διάστημα (2013) ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα “Γνωσιακή Δυσλειτουργία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση” και μετείχα ως ομιλήτρια σε σημαντικά ιατρικά συνέδρια με αποκορύφωμα τη βράβευση, στο δεύτερο και τρίτο πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας, της κλινικής ερευνητικής εργασίας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση με τίτλο “THE BRIEF INTERNATIONAL COGNITIVE ASSESSMENT FOR MULTIPLE SCLEROSIS (BICAMS) – ΑΡΧΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ” την οποία παρουσίασα ως υπεύθυνη της ερευνητικής ομάδας.

Αυτή η πρώιμη εξειδίκευση μου στην Πολλαπλή Σκλήρυνση και η κλινική φροντίδα ανθρώπων με σημαντικά επιβαρυμένη υγεία, όχι μόνο δεν με οδήγησε στον εγκλωβισμό σε αυτή, αλλά με βοήθησε στην εμβάθυνση και σπουδή σε όλα τα αντικείμενα της νευρολογίας με την ίδια υπευθυνότητα και ωριμότητα αλλά και ανθρωπιά που χρειάζεται να είναι εξοπλισμένος ένας γιατρός που έρχεται σε καθημερινή επαφή, από τα πρώτα χρόνια της ειδίκευσης του, με ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, με κοινωνικές προεκτάσεις και προβληματισμούς.

Βέβαια σε αυτό το “πρώιμο κολύμπι στα βαθιά” και την επαφή με δύσκολες παθήσεις, είχα ήδη εξοικειωθεί κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου μου, όπου αποσπάστηκα στο Νοσοκομείο της Τρίπολης και υπηρέτησα (2007-2008) στη Νεφρολογική Κλινική και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με ενεργό συμμετοχή στην κλινική δραστηριότητα του τμήματος, ενώ μετείχα στις εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, αλλά και ταυτόχρονα στις ερευνητικές δραστηριότητες του έτερου Νοσοκομείου της Τρίπολης (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης).

Ο εγκέφαλος, το κυρίως αντικείμενο μελέτης της νευρολογίας είναι το κατεξοχήν σύστημα καταχώρησης και επεξεργασίας πληροφοριών. Αποτελεί το πλέον σύνθετο βιολογικό “υπολογιστικό” σύστημα της φύσης. Η δομή και η λειτουργία του έχουν ακόμη πολλές ανεξερεύνητες πτυχές, οι οποίες μπορούν να προσεγγιστούν και να αναλυθούν με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι με τη σειρά τους είναι δημιούργημα του εγκεφάλου. Έχουμε δύο πληροφοριακά συστήματα, το ένα με βούληση το άλλο απλώς εργαλείο, τα οποία συνεργάζονται ωθώντας το ένα το άλλο σε υψηλότερα επίπεδα. Έχοντας κατά νου την παραπάνω συσχέτιση, το 2007 γράφτηκα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ. όπου και συνεχίζω τη φοίτηση, όχι μόνο με στόχο την καλύτερη κατανόηση της Νευρολογίας αλλά και με την πίστη ότι η ιατρική έχει ανάγκη και τις υπόλοιπες επιστήμες για να μην παράγει μονοδιάστατους εργάτες.